На Михайлівській площі знайомлять з європейськими революціями

image
8 Листопада 2019, 18:14
Поділитися:

Учора на Михайлівській площі відкрилася виставка «30 років Свободи: повернення до Європи». Експозиція розповідає про особливості національно-демократичних революцій, які пережили у 1988 – 1991 роки країни Центрально-Східної Європи: Польща, Чехословаччина, Угорщина, Румунія, Югославія, НДР, Болгарія, а також Литва, Латвія, Естонія, Грузія, Вірменія, Молдова, Білорусь та Україна. Об’єднані в одній історичній площині, вони дають краще розуміння і нашої недавньої історії в загальноєвропейському контексті.

9 – 10 листопада 1989 року в Берліні остаточно впав Берлінський мур, який став символом роз’єднаності Європи на два полярні табори, що виникла як наслідок поділу Європи на зони впливу після Другої світової війни. Ця подія стала одним із знакових епізодів революційних змін, які охопили країни Центрально-Східної Європи наприкінці 1980-х років, і призвели до руйнування комуністичної імперії на теренах Радянського Союзу та його європейських сателітів. Про це, а також про загрозу відновлення радянського тоталітаризму, яка існує з боку Росії, йшлося на відкритті виставка «30 років Свободи: повернення до Європи». 


Переглянути виставку можна протягом місяця. Розташована вона між пам’ятником Княгині Ользі та Міністерством закордонних справ України.


Автори: Любов Крупник, Віталій Бака, Юрій Перга, Анатолій Демещук.
Над виставкою працювали: Ярослав Файзулін, Вікторія Яременко, Наталка Позняк-Хоменко, Ольга Савенок.
Організатори: Український інститут національної пам’яті, Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ