Завод «В.А.Т.−Прилуки» відновить виробництво цигарок

image
8 Листопада 2019, 18:11
Поділитися:

Компанія British American Tobacco має намір відновити виробництво на своїй фабриці у Прилуках, повідомляє «Економічна правда» із посиланням на пресслужбу компанії.

Зазначається, що відповідне рішення прийнято після зустрічі British American Tobacco із президентом України Володимиром Зеленським та міністрами.

«Не зважаючи на деяку невизначеність із долею закону №1049, але покладаючись на гарантії Президента, ми плануємо поступово відновити виробництво в Прилуках, починаючи вже з 8 листопада 2019 року», − заявив Саймон Уелфорд, генеральний директор групи Бритіш Американ Тобакко Україна.

За його словами, зустріч «є доброю ознакою того, що діалог між урядом та галуззю призведе до успіху та стабільності економічної системи України».

Нагадаємо, у жовтні поточного року компанія British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі «В.А.Т.−Прилуки» в Чернігівській області через прийняті Верховною Радою поправки до законопроекту №1049. Суть правок зводиться до встановлення торговельної націнки («маржі») на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно. Тоді керівники компаній-членів асоціації «Укртютюн» заявляли, що наслідком введення торговельної націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі може стати закриття фабрик та втрата робочих місць у тютюновій індустрії.

Головне фото − з мероежі інтернет

Читайте також: Виробництво цигарок у Прилуках зупинено

Джерело: Трибуна Бровари