ГО “Стоп корупції”, яке активно діє і в Ірпені, вимагає гроші у забудовників(ВІДЕО)

image
8 Листопада 2019, 17:36
Поділитися:

Дата публикации: 08 ноября 2019.

Керівники «Стоп корупції» Роман Бочкала та Богдан Майданюк(Хмельницький) вимагають гроші з бізнесменів, ціна спокою вимірюється десятками тисяч доларів.

Про це розповідає Містоінформ із посиланням на журналіста Василя Крутчака, який розмістив відповідну інформацію на своїй сторінці на фейсбук.

Подають скарги, просять проводити перевірки забудов і медійно знищують репутацію забудовників. Цей сценарій знайомий і в Ірпені, де діяльність місцевого осередку громадської організації “Стоп корупції” підтримується місцевим бізнесменом та власником ряду медіа Олексієм Зіневичем. Зокрема, лояльну інформацію про “здобутки” ГО “Стоп корупції” у боротьбі із забудовниками можна завжди знайти у репортажах належного йому телеканалу “Погляд”, а також на сторінках численних сайтів, які або прямо належать Олексію Зіневичу, або опосередковано.

Сам Олексій Зіневич особисто просив підтримати очільника місцевого осередку ГО “Стоп корупції” Дмитра Шапочкіна в нову Раду громадського контролю НАБУ, але після публікацій на Містоінформ, люди відмовились підтримувати кандидатуру сумнівної громадської організації. Не виключено, що ірпінськи сюжети також були замовними для подальшої дискредитації через ЗМІ місцевої влади у місті Ірпені.

ГО

Керівники «Стоп корупції» Роман Бочкала та Богдан Майданюк(Хмельницький) вимагають гроші з бізнесменів. Спочатку вони створюють проблеми для бізнесмена, а потім пропонують вирішити дану проблему за 50 000$“, – зявив журналіст Василь Крутчак.

Мова йде про керуючого власника девелоперської компанії «ОМОКС», яка є головним забудовником житлового-комплексу «Чайка»  Олексія Кулагіна.

За інформаціюєю Василя Крутчака, спершу журналісти та активісти “Стоп корупції” почали медійно висвітлювати діяльність забудовника в негативному світлі, після чого Кулагін звернувся до Льва Парцхаладзе, як до представника заступника міністра регіонального розвитку, будівництва. А той вже відповідно організував у своєму кабінеті зустріч зі своєю «правою рукою» Тарасом Лиликом та Романом Бочкалою (Бочкала та Лилик є кумами), де Бочкала запропонував забудовнику Олексію Кулагіну вирішити його «проблеми» за 50 000$.

Дані кошти Кулагін мав передати під виглядом ніби за надання медійної підтримки зі сторони ГО “Стоп корупції”. Для цього, навіть, Бочкала з Лиликом надіслали помічниці Кулагіна, Надії, на пошту «Медійний бізнес-план» за який Кулагін і мав передати Бочкалі 50 000$.

ГО

Дана історія чітко демонструє всю суть «боротьби з корупцією» різних громадських організацій, а в даному випадку ілюструє діяльність громадської організації «Стоп корупції».

Раніше суму 30000 доларів США вимагав представник житомирського осередку громадської організації “Стоп корупції”, при затриманні він ховав гроші в труси. Членів цієї організації також було затримано за вимагання 100000 доларів від Державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України, про що писало видання Цензор.NET.

Містоінформ повідомляв, що ГО “Стоп корупції” виключили з Глобальної мережі журналістів розслідувачів (GIJN) через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів, мова тоді йшла теж про лобіювання інтересів забудовників, найгострішою темою була забудова берегів Осокорківських озер-кар’єрів Небреж, Мартишів і Тягле на Осокорках у столиці України.

А от журналіст та блогер Василь Крутчак виклав на своїй сторінці на фейсбук матеріали про можливе збагачення самих керівників неприбуткової «Стоп корупції» Романа Бочкали та Богдана Хмельницького(Майданюка).

Медіа, які належать Олексію Зіневичу, позиціонують себе борцями із незаконною забудовою, в той же час видання Детектор Медіа неодноразово звертало увагу на відверто замовний характер сюжетів ГО “Стоп корупції” та лобіювання саме інтересів забудовників. Не виключено, що ірпінськи сюжети також були замовними для подальшої дискредитації через ЗМІ місцевої влади у місті Ірпені або для шантажу забудовників.

Джерело: МИСТОИНФОРМ