Міс Бориспіль-2019: космічна тема, бо неземна краса

image
8 Листопада 2019, 15:00
Поділитися:

14 грудня в Будинку культури відбудеться конкурс «Міс Бориспіль-2019». Після дворічної паузи організатор, управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради, відновив красиву міську традицію.

За перемогу змагатимуться сім незаміжніх дівчат віком від 18 до 25 років. Конкурс відбудеться 14 грудня, незадовго до Дня Святого Миколая, коли учасниці зможуть загадати бажання і хтось із них отримає бажану корону.

Нагадаємо, минулий конкурс проходив два роки тому, перерву у проведенні змагань за корону організатори пояснювали воєнними діями на сході України. Нарешті 2019-й порадує містян відновленням цієї красивої події, що давно полюбилася бориспільцями.

«Вісті» поговорили з головним організатором конкурсу Наталією Погребною, керівником міського управління культури, а також режисерами дійства Ганною Самініною та Ігорем Матієвим і, звісно, із Міс Бориспіль-2017 Тетяною Рахубою. У дівчини два роки зберігалася корона переможниці й теплі спогади про участь у конкурсі.

«Буде зіркове журі»

Наталія Погребна, начальник управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради:

— Після конкурсу 2017 року більшість відгуків були схвальними. Наприклад, видатний танцівник і хореограф Григорій Чапкіс, який був у журі, похвалив нас, що ми зробили все лаконічно і провели конкурс за три години. Тоді було незалежне журі, про склад якого всі дізналися за годину до конкурсу. Усе проходило чесно. Але критика повинна бути. Організатори та учасники нормально ставляться до зауважень і пропозицій.

Цього року в Борисполі також буде зіркове журі із цікавим складом, але поки зарано розкривати всі ідеї.

Ми вже провели жеребкування і фотосесію учасниць, дівчата дали перше інтерв’ю для радіо. Цього року тема конкурсу — космос. Різні планети будуть символами різних етапів дійства, як, наприклад, Венера — це кохання. Буде оригінально.

Дійство готують два режисери, які працюють у міському муніципальному театрі «Березіль» — Ганна Самініна та Ігор Матіїв.

«Це театральне шоу і конкурс особистостей»

Ганна Самініна, старший викладач КНУКіМ, актриса драматичного театру і телебачення:

— Конкурси краси — це традиційні події, що привертають увагу людей не лише до краси, а до проблем у суспільстві. Тому й наш захід буде не просто конкурсом краси, а конкурсом розуму, кмітливості, доброти, конкурсом особистості.

Це буде подорож до зірок — зіркові космічні мотиви, конкурс талантів, невеликі інтерв’ю. Це театралізоване шоу з характером космічної подорожі — зірки Борисполя до зірок в космосі.Буде атмосферно! Можна очікувати цікавих особистостей у журі, які поділяться досвідом. Бориспіль — це місто, яке знаходиться між Землею і космосом на рівні літаків і воно заслуговує на шоу, заслуговує на достойну програму свята.

Дівчата будуть демонструвати не лише красу, а й соціальну позицію. Їм ставитимуть економічні питання, порушуватимуться теми допомоги людям із особливими потребами. При відборі ми звертали увагу не лише на те, як учасниці виглядають в купальниках — хоча такий конкурс теж буде — а і те, як вони відчувають себе в суспільстві, яку позицію займають. Мені здається, що в сучасному світі краса — це не лише зовнішність. Тому я б назвала його не конкуром красивих дівчат, а конкурсом красивих людей. Дівчата, які беруть участь у «Міс Бориспіль-2019», вже виграли, вони – особливі, а корона переможниці, гадаю, буде ситуаційною, як зірки складуться. 

Ви можете слідкувати за нашою сторінкою у Фейсбук, де дівчата викладатимуть відео про себе, фотосесії. Кожна поставила перед собою завдання, чого хоче досягти до конкурсу: схуднути, вивчити англійську тощо. На конкурсі подивимося, чи досягли мети.

У шоу будуть технічні постановочні номери, де удвох легше і цікавіше працювати. Тому ми подумали і вирішили, що режисерів буде два, щоб це не була виключно чоловіча чи жіноча режисура.

«Переможниця з характером»

Ігор Матіїв, викладач секції акторської майстерності КНУКіМ, режисер-постановник Театру на Подолі:

— Шоу буде яскравим! Буде п’ять виходів і космічна тема дійства. У нас чудовий ведучий — Юрій Доник. Це молодий хлопець, думаю, він буде «запалювати», усім буде весело і цікаво.

Із Ганною Самініною ми не розділяємо обов’язки, працюємо разом, також і в університеті курс разом ведемо, бо однодумці.

Для дівчат продумані серйозні інтелектуальні випробування, скоро почнуться репетиції. Учасниці отримали завдання — зняти відео про себе, поставити собі ціль, щоб досягти її до 14 грудня. Ми хочемо подивитися, як людина працює, щоб досягти перемоги. Переможниця має бути з характером. Як казав Чехов, в людині має бути прекрасним усе».

«Корону залишу собі, передаватиму титул і досвід»

Бориспілька Катерина Рахуба, Міс Бориспіль-2017, закінчила міський ліцей «Дизайн-освіта».

Нинішня діяльність: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та прав споживачів.

— Катю, пригадуєш, як усе було у 2017-ому?

— Із конкурсу 2017 року пройшло два роки і запам’ятався він теплими спогадами, усе було круто, тому що то був класний період мого життя. Пригадую колосальні моменти радості та хвилювання, що вирували всередині мене, як і в кожної учасниці. Період до конкурсу, з одного боку, триває довго, репетиції, підготовка, а з іншого — пролітає, як одна хвилина. Відчуття були найпрекрасніші, відчувалася підтримка організаторів, хореографів. Учасницям допомагали освоїтися, а вони намагалися викластися на максимум, хоча в кожної були і навчання, і робота. Ми розуміли, що має вийти загальна красива картинка, гарне шоу для гостей, глядачів. І все вийшло!

— Можна назвати конкурс певним етапом у твоєму житті?

— Це був приємний життєвий період, який дарує приємні спогади. Не можу сказати, що у мені щось змінилося, чи я себе переламала, чи риси характеру якісь у мене з’явилися. Це досвід. Були моменти, коли люди відкривалися в допомозі, а були такі, які віддалялися — із такими після конкурсу я втратила зв’язок. Цей конкурс — перевірка друзів і себе, хоча зараз дещо сприймається по-іншому.

— Яка твоя роль у цьогорічному конкурсі?

— У нас із дівчатами-учасницями вже була зустріч на ТРС Бориспіль. У них була перша фотосесія, жеребкування – вони отримали номери, під якими будуть виходити на сцену, також записали інтерв’ю. Я була присутня і ділилася своїми враженнями від того періоду життя і хотіла дізнатися, які в них відчуття, переживання, як налаштовані. Деяким давала поради, бо бачила, кому це потрібно, інші самі запитували: розкажи, поділися досвідом; були й такі, яким нецікаво. Як і всі титуловані Міс Бориспіль, на цьому конкурсі я буду передавати свій титул, але корона — залишається.

— Що чекало на Міс Бориспіль-2017 після перемоги?

— Було багато заходів. Наприклад, захід в міському Будинку культури перед Новим роком, де я була Снігуронькою і вручала діткам солодощі. Була ведучою низки концертів. Якийсь особливий проект мені реалізувати не вдалося, хоча спочатку була така ідея. Але почалося навчання, я зробила акцент на професії, далі практика в прокуратурі, потім — в суді, згодом мене запросили на роботу і я поринула у фахову діяльність. Зараз працюю в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та прав споживачів.

Конкурс краси — це хороший досвід, який на певному етапі подальшого життя нагадує, що ти красива, розумна і це поєднується в тобі, а краса і розум врятують світ! Це підвищує самооцінку. Дівчата, потрібно брати участь у таких подіях, поки є можливість, час, бо далі вже інше життя.

Обиратимуть найкращу з семи претенденток

Катерина Крастиченко


Наталія Басюк


Юлія Хижняк


Ольга Мовчан


Вікторія Лук’яненко


Юлія Дудка


Лідія Адамець

Організатори запрошують підписатися на сторінки missboryspil у Фейсбук та Інстаграм, щоб слідкувати за підготовкою. Поки інформації про конкурс дуже мало.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама