Двійнята-дашенківці

image
8 Листопада 2019, 12:52
Поділитися:

У 4 класі Кагарлицької школи № 2 навчається 3 пари двійнят.
Братики та сестрички схожі між собою, та для вчителя відрізнити родичів – не проблема.
– Хоч і всі в класі дотепні та безпосередні діти, мають свої точки зору і власні судження, та все ж відрізняються зовнішністю, характером, темпераментом, ставленням до навчання, – розповідає класовод Лідія Назаренко. – Дівчатка Захарченки – Софія та Олександра – зовнішньо дуже схожі, але у Саші, наприклад, родинка на обличчі, якої немає у сестрички. Хлопчики Нелюби – Сашко та Денис – повторюють зовнішні риси батьків: один – татові, другий – мамині. Брати Колотаї – Роман та Артем – хоч і схожі між собою, але проблем відрізнити їх я ніколи не мала.
Спілкуватися із 4-класниками – одне задоволення: вони охоче діляться своїмі планами на життя, розповідають про що мріють і якою хотіли б бачити школу й Україну, і навіть піднімають настрій анекдотами.
Коли я завела мову про майбутні професії, то Роман Колотай відповів, що хоче бути нотаріусом, бо «любить лазити в документах», а його брат Артем – гітаристом («…тато грає, і маму потроху учимо»); Софія Захарченко – хірургом, бо їй цікава медицина і «все, що в людини в животі», а її сестра Саша – вчителем математики; Денис Нелюба – поліцейським, а його брат Саша – президентом («…хочу, щоб у школі було багато комп’ютерів і ноутбуків, електронних дощок, щоб людям платили більші пенсії, щоб були гарні дороги і людей поселяли у нові гарні будинки»).

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна