Олексій Чернишов доручив розібратися з питанням скандального ЖК «Діамант»

image
8 Листопада 2019, 11:54
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов зустрівся із громадянами, які постраждали від дій недобросовісного забудовника житлового комплексу «Діамант» у Броварах.

Зустріч відбулась у середу, 6 листопада, під час першого прийому громадян. Постраждалі інвестори пояснили ситуацію та попросили голову КОДА про сприяння у її розв’язанні.

«Наше завдання — забезпечити постраждалих від дій недобросовісних забудовників житлом на підставах, передбачених законом. Ми займатимемося цим дуже серйозно і вам допоможемо», — підкреслив Олексій Чернишов.

За підсумками обговорення ситуації навколо ЖК «Діамант» голова Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов наказав профільним департаментам КОДА терміново підготувати листа до очільника Броварської міської ради Ігоря Сапожка для якнайшвидшого та результативного врегулювання проблеми.

Довідка

Департамент містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації отримує численні звернення стосовно скандальної ситуації, яка склалася під час забудови житлового комплексу «Діамант» на вул. Київська, 261 у м. Бровари.

Відповідно до п. 14 ст. 16 ЗУ «Про місцеві державні адміністрації», державний контроль за дотриманням договірних зобов’язань забудовниками, діяльність яких пов’язана із залученням коштів фізичних осіб у будівництво багатоквартирних житлових будинків, на відповідних територіях здійснюють місцеві державні адміністрації (МДА).

Проте на сьогодні чинним законодавством не визначені повноваження МДА під час здійснення державного контролю за дотриманням договірних зобов’язань забудовниками. Крім того, немає встановлених способів і форм здійснення такого контролю, а також санкцій за порушення вимог законодавства.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація