Пахне рідне село цвітінням лугів

image
8 Листопада 2019, 11:43
Поділитися:

Прохолодний вечір 1 листопада не завадив жителям Ліщинки, Тернівки та Расавки зібратися до місцевого закладу культури. Адже саме тієї п’ятниці тут святкували День села, а якщо бути точнішим – свято всієї громади. До слова, цим святом було завершено цьогорічний цикл днів сіл на Кагарличчині.
Вітаючи своїх земляків, голова Ліщинської сільської ради Василь Коваленко зазначив, що нині вже селяни завершили усі великі домашні роботи: зібрали все на городах, земельних наділах, тож можна і посвяткувати. А разом з тим подякував жителям сіл за їхню працю, любов до рідного краю.
Ведучі Наталія Гавриленко та Ніна Роїк розповіли про історію сіл громади, її жителів. Їхні сподівання та мрії.
У них естафету перехопили школярі. Дітлахи декламували вірші про свою малу батьківщину, згадавши у них і Ліщинку, і Тернівку, і Расавку.
Ведучі дійства подякували тим землякам, хто захищав і захищає нашу державу на сході. Це: Артем Стеценко, Микола Литвин, Максим Литвин, Олександр Онищук, Ігор Цуркан, Іван Каражій, Олександр Косяк.
Привітали вони й сімї, що стали цього року на рушник: Ярослава та Марії Благих, Романії та Олексія Гусєвих, Тетяни та Євгенія Поповичів, Світлани та Олега Жураківських, Івана та Ірини Дядченків, Ігоря та Людмили Оросів.
Отримав вітання й наймолодший житель громади – Микита Мостіпан та його батьки Іван і Наталія.
Є в селі й свої старожили. Того дня із 70-річчям вітали Любов Олександрівну Андріївську, Миколу Даниловича Папушу, Галину Павлівну Матковську, Ганну Миколаївну Ладанову, Анатолія Григоровича Лупеху, Віктора Олексійовича Клірішенка, Марію Андріївну Коновал. Віншували тих, хто відзначив 80-річний ювілей: Олексія Петровича Тимофієва, Надію Василівну Мартиненко, Марфу Петрівну Томіч, Марію Самуїловну Вовк, Миколу Павловича Сьомку, Івана Павловича Шаму, Надію Власівну Голик, Анастасію Антонівну Шаравару, Надію Максимівну Зуй.
Усім їм впродовж свята дарували пісенні вітання сільський колектив “Ліщина”, а це – Наталія Гавриленко, Ніна Роїк, Надія Косяк, Микола Музика, Галина Музика, Наталія Стогнота та Галина Матковська. А ще загал розважали піснями учасники колективу «Заграва» Кагарлицького міського будинку культури.
На завершення свята його ведучі подякували благодійникам ФГ “Расавське” (Роман Коваленко), ФГ “АГРОНАТ” (Віталій Шевченко), приватним підприємцям Галині Коваленко, Галині Наконечній, Роману Васюковичу, одноосібнику Тетяні Скляровій за підтримку та допомогу в організації проведення Дня села.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна