Тарифи на електроенергію для населення зростатимуть − НКРЕКП

image
7 Листопада 2019, 18:41
Поділитися:

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк підтримує ідею вирівнювання в майбутньому тарифів на електроенергію для населення і промисловості. Також він вважає, що зростання цін на електропостачання для населення неминуче.

За словами пана Тарасюка, у середньостроковій і довгостроковій перспективі немає іншого шляху, як вирівняти ціни на електроенергію для населення і підприємців.

«У нас зарплати не будуть європейськими, якщо ми не побудуємо ринок, якщо не переможемо перехресне субсидування і можна довести це на простому прикладі. Насправді це самообман, що у нас  низький тариф на електроенергію. Спочатку ми платимо низький тариф, тоді за нас його платить хлібзавод, закладає ціну у вартість продукції, ми купуємо хліб за завищеною ціною, а хлібзавод ще й втрачає конкурентоспроможність – і це ланцюгова реакція», − заявив Валерій Тарасюк в ефірі програми «Свобода слова».

Глава НКРЕКП назвав «раковою пухлиною» для української економіки існування різного тарифу на електроенергію для населення і для бізнесу.

Головне фото ‒ з мережі інтернет

Читайте також:

Зниження тарифів за комуналку не буде – Міністерство фінансів
Коли і кому у Броварах вимкнуть світло. ГРАФІК відключень на листопад

Джерело: Трибуна Бровари