Київські драматурги боротимуться за авторські права

image
7 Листопада 2019, 17:44
Поділитися:

7 листопада відбувся круглий стіл на тему: «Сучасна драматургія: комунікація у двосторонньому русі. Сучасна драматургія як рушійна сила популяризації української мови»

Для переговорів за столом зібралась еліта київської культурної спілки: письменники, режисери, перекладачі, композитори та драматурги. 

Столиця повинна показати перші результативні кроки на шляху інтеграції сучасної української драматургії в міжнародний та європейський культурний простір. Це відбувається у рамках нової програми діяльності Кабміну щодо збільшення сучасних українських мистецьких творів, суспільно значущого контенту, – зазначили представники Київської організації Національної спілки письменників України. 

Основні питання, які обговорювали митці, стосувалися посилення відповідальності за дотримання авторського права під час створення нових театральних проєктів. Увагу також приділили популяризації сучасних творів київських драматургів. 

У рамках державної політики підтримки національних письменників, режисерів, драматургів столиця ніколи не була осторонь, зазначив голова Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк. За 19 років існування Департаменту було видано 226 книжок, загальний тираж яких становить понад 170 000 примірників. Цього року, зокрема, ми видаємо 9 нових книжок по 300 примірників кожна. На наступний рік ми плануємо збільшити фінансування на ці цілі мінімум втричі, – додав він.

За словами Романа Лелюка, наразі у столиці діє три інструменти допомоги книговиданню:

  1.  Програма фінансування у рамках державної політики підтримки національних письменників, режисерів, драматургів, перекладачів та керівників театрів.
  2.  Конкурс проєктів «Прозора влада – активна громада».
  3.  Бюджет участі «Громадський бюджет».

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ