Велопарковки на Пушкінській не дадуть автомобілям паркуватися

image
7 Листопада 2019, 15:49
Поділитися:

На вулиці Пушкінській, вперше в Києві, реалізовано практичне використання конструкції велопарковок у якості антипаркувальних засобів, що встановлюються в один ряд з обмежувальними стовпчиками.

Про це повідомляє «Київ – Велосипедне Місто».

Дане рішення розроблено спільно Сектором розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, Київ – Велосипедне Місто та Комунальною корпорацією «Київавтодор». А також погоджено у Національній поліції України. Документ затверджених стандартів.

Практика використання велосипедних парковок як антипаркувальних засобів на рівні зі стовпчиками популярна та широко використовується за кордоном через раціональність використання обмеженого простору вулиці, де потрібно становити велосипедну паркову.

– Перший досвід Києва поки що не ідеальний – встановлена конструкція значно відрізняється за розмірами від затвердженого креслення стандарту велопарковки міста Києва, – коментують на сторінці. – Але не помиляється лише той, хто нічого не робить. Тому хочемо вірити, що надалі велосипедні парковки в Києві будуть виготовлятись і встановлюватися відповідно до затвердженого стандарту.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ