Дифтерія подібна кометі Галея – циклічна і небезпечна (відео)

image
7 Листопада 2019, 11:47
Поділитися:

Яка ситуація на Бориспільщині з захворюванням на дифтерію, чи є в наявності вакцини та сироватка – ці та інші питання обговорювали на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

5 жовтня під керівництвом заступника голови Бориспільської РДА Сергія Білецького відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – спільне для Бориспільщини.

«Ситуація щодо дифтерії в Україні тривожна. Станом на 3 листопада зареєстровано 21 підтверджений випадок захворювання на дифтерію: у Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській, Харківській та Київській областях. Якщо за 10 останніх років в Україні реєструвалися поодинокі випадки, то зараз можемо говорити про спалах дифтерії. Вона подібна кометі Галея, яка наближається до Землі раз у 75 років і теж має циклічність. Останній спалах був у 90-х роках. Тоді було зареєстровано 22 тис. 600 хворих на дифтерію, із них 690 осіб за офіційною інформацією померли. І це за умови, що був запас дифтерійної сироватки й високий відсоток вакцинованого населення», — коментував завідувач Бориспільського міжрайонного відділу лабораторних досліджень МОЗ України Андрій Веремій.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама