Голова КОДА перевірив підготовку до зими

image
6 Листопада 2019, 20:09
Поділитися:

Готовність до експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування в осінньо-зимовий період на Київщині визнана задовільною

Про це голові КОДА Олексію Чернишову доповіли представники ДСНС, Служби автомобільних доріг і департаменту патрульної поліції в Київській області під час виїзної наради в Білоцерківському районі, що відбулася в середу, 6 листопада.

Фото: Пресслужба КОДА

Фото: Пресслужба КОДА

Голова КОДА проінспектував на одній зі спецділянок готовність дорожньої техніки до погіршення погодних умов і особисто перевірив наявність протиожеледних матеріалів.

«Ми повинні підготувати дороги Київської області до сталого проходження зимового сезону. Я хотів особисто побачити, наскільки служби готові до подолання наслідків складних погодних умов. Адже ми говоримо не лише про допомогу на автошляхах транспортним засобам, але насамперед — про людей. Ми повинні організувати спеціальні намети, надати їм харчування, тепло, медичну допомогу. І це має бути організовано належним чином», — наголосив Олексій Чернишов.

Спільно з в. о. начальника служби автомобільних доріг у Київській області Русланом Якубовим і представниками компаній, які є балансоутримувачами автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса, Олексій  Чернишов здійснив огляд спеціальної техніки, що буде залучена для розчищення на автодорогах і для ліквідації надзвичайних ситуацій.

В. о. директора департаменту регіонального розвитку Київської облдержадміністрації Валерій Кравчук і представники генпідрядника з обслуговування доріг, зокрема, доповіли Олексію Чернишову про стан спецтехніки, що залучатиметься до оперативного реагування в разі погіршення погодних умов на автодорогах місцевого значення.

Крім того, про повну готовність особового складу й техніки до ліквідації надзвичайних ситуацій заявив заступник начальника управління патрульної поліції в Київській області департаменту патрульної поліції Національної поліції України Павло Чудо.

Начальник ГУ ДСНС у Київській області Василь Слободяник зі свого боку відзвітував голові КОДА про готовність щодо забезпечення безперебійного руху автотранспорту на дорогах, наявність та готовність пунктів обігріву.

Фото: Пресслужба КОДА

Фото: Пресслужба КОДА

Про організацію взаємодії відповідних служб області в осінньо-зимовий період доповів директор департаменту з питань цивільного захисту та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Київської обласної державної адміністрації Ігор Аксенов.

«Я побачив, що техніка сучасна, приведена до робочого стану, і що в цьому напрямку проведено багато роботи. Тож я вважаю, що всі профільні обласні та державні служби загалом готові до зими», — резюмував Олексій Чернишов.

Крім того, очільник області дав низку доручень керівникам відповідних служб щодо оперативного реагування у разі ускладнення погодних умов.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація