Чим більше цигарок тим глибші зморшки. ДОСЛІДЖЕННЯ

image
6 Листопада 2019, 19:36
Поділитися:

Більшість сучасних досліджень інформують про негативний вплив куріння на здоров’я людини: від захворювань легень та виникнення раку до реакції епідермісу на паління. Згідно з новими дослідженнями британських науковців, куріння може спричинити передчасне старіння шкіри обличчя, повідомляє сайт Брістольського університету.

У ході дослідження, вчені вивчали дані двох груп людей:

перша група (ті, що не палять) − 182 961 учасник;
друга − 150 831 персона, які курили на момент проведення досліджень або в минулому.

Було виявлено, що курці більш схильні до передчасного старіння шкіри обличчя, а також до гіршої функціональності легень.  Також у цієї категорії піддослідних ризик захворіти на рак шкіри був вищим, ніж у тих, хто не захоплюється нікотином.

Крім того Національна служба охорони здоров’я Великобританії зазначає, що через куріння відбувається прискорення старіння шкіри в середньому на 10-20 років, а ризик появи зморшок, особливо навколо очей та рота, вищий в три рази. На додачу до цього, куріння зменшує кількість кисню, який потрапляє до верхніх шарів епідермісу, від чого шкіра виглядає сірою і тьмяною.

«Хороша новина полягає в тому, що як тільки ви кинете курити, це допоможе уникнути подальшого погіршення стану шкіри, викликане палінням», − попереджають науковці.

Читайте також:

Що для підлітків алкоголь, сигарети, наркотики та соцмережі. Дослідження
Чому не варто курити кальян
Безпечна доза куріння: чи шкодять одна-дві цигарки в день? ДОСЛІДЖЕННЯ

Джерело: Трибуна Бровари