30 років з Флоренцією: як відкрили кінотеатр на Троєщині

image
6 Листопада 2019, 16:25
Поділитися:

Вчора 30-річчя відсвяткував кінотеатр «Флоренція».

Про це повідомляє КП «Київкінофільм».

5 листопада 1989 року на Троєщині відбулося відкриття багатозального кінотеатру, який отримав своє ім’я на честь італійського міста. Побудований за програмою співпраці міст-побратимів, він був оформлений в особливому «флорентійсько-київському» дусі – в інтер’єрі багато з керамічних та художніх творів, які знайомлять історією і культурою Флоренції та Києва. Над оформленням працювала ціла група українських художників. До речі, ініціатором цього була перша директорка кінотеатру Людмила Барська, яка й нині працює в мережі «Київкінофільму» і займається оновленням дитячого кінотеатру «Промінь».


У наші часи кінотеатр «Флоренція»​ став майже головним культурним центром одного з найбільших масивів столиці та майданчиком для проведення різноманітних культурних подій. В оновлених залах з найсучаснішим обладнанням відбуваються фестивальні та допрем’єрні кінопокази, тижні зарубіжного кіно та інші цікаві заходи.

В архівах КП «Київкінофільм» збереглися унікальні фото 1989 року – урочисте відкриття кінотеатру 5 листопада, виступи запрошених на подію Богдана Ступки та Раїси Недашківської, квиток на відкриття.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ