Молодь Київщини переймає кращі практики розвитку громад

image
6 Листопада 2019, 16:07
Поділитися:

Департамент агропромислового розвитку спільно із управлінням молодіжної політики і національно-патріотичного виховання КОДА, Медвинською ОТГ, Немішаївською селищною радою та ГО «Молодь в тренді» організували пілотний проєкт для молоді.

Метою проєкту є просвітництво учасників та залучення їх в життя громади, можливості участі у розподілі місцевого бюджету, впровадження успішних кейсів, економічний розвиток на сільських територіях.

В рамках програми молодь та школярі Медвинської ОТГ Богуславського району ознайомилася з Немішаївською молодіжною радою та парламентом, відвідали відокремлений підрозділ НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж». Учасники ознайомилися з агарними професіями і матеріально-технічною базою освітнього закладу, відвідали навчально-виробничі лабораторії та побачили проєкт-переможець «Бюджету участі-2018» – стінку для скелелазіння. Вони поспілкувалися з місцевими вихованцями та спробували знайти точки дотику в розвитку громади, цікаві проєкти, які можна реалізувати на власній території.

Також молодь дізналася про впровадження електронного квитка для пільгових перевезень, завдяки чому Немішаївський молодіжний парламент увійшов до списку кращих практик молодіжної роботи в Україні, місцевого волонтера Корпусу миру з США, який працює в селищній раді за напрямком розвитку громади, міжнародний фестиваль вуличних театрів «Osten-Saken off-stage festival» та успішні реалізації різноманітної міжнародно-технічної допомоги.

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація