У Києві відзначають 76-ту річницю визволення міста

image
6 Листопада 2019, 13:45
Поділитися:

Сьогодні, 6 листопада, відзначають 76-ї річницю визволення міста Києва від фашистських загарбників.

Зранку 6 листопада 1943 року Київ було звільнено. Окупація міста тривала довгих 778 днів, оборона – 72 дні. Штурм Києва розпочався 3 листопада 1943 року. Загальна кількість втрат під час битви за Київ – 30569 загиблих, поранених і зниклих безвісти. 

Зі святом столицю привітав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

– У цей день 1943 року столицю нашої держави – місто Київ – було звільнено від фашистських загарбників. Ця перемога дісталася ціною великих втрат і страждань, але вона принесла свободу та повернула киянам рідне місто. Пам’ятаємо і дякуємо! – зазначив він.

Голова Шевченківської РДА Олег Гаряга разом з ветеранами Другої світової війни, учасниками та ветеранами АТО, їх сім‘ями, за участі кадетів та школярів поклали квіти до пам‘ятника Воїнам – танкістам.

– Вшанували пам‘ять всіх українців, які віддали своє життя у кривавих боях, захищаючи нашу землю від загарбників та поклали квіти до пам‘ятника Воїнам – танкістам – визволителям Києва. Хвилиною мовчання згадали усіх загиблих Героїв, які боролися за визволення нашої держави, – зазначив Олег Гаряга.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ