Олексій Чернишов узяв проблему пожеж на торф’яниках під особистий контроль

image
5 Листопада 2019, 18:50
Поділитися:

Голова КОДА закликав керівників органів місцевого самоврядування щотижня надавати йому доповідь про стан речей у цьому напрямку.

Від початку року в Київській області більш ніж удвічі почастішали загоряння на торф’яниках (176 пожеж проти 81 за аналогічний період 2018 року). Більшість із них спричинені неконтрольованим спалюванням сухих насаджень населенням, а також занедбаним станом земельних ділянок, що перебувають у приватній власності.

«Мешканці Київської області щодня скаржаться на пожежі, торф’яники та сміттєзвалища. Нинішня ситуація є незадовільною і шкодить здоров’ю людей», — зауважив голова КОДА Олексій Чернишов під час розширеної наради в КОДА, що відбулась у вівторок, 5 листопада.

Очільник області підкреслив, що бере питання під особистий контроль. Він закликав щотижня надавати йому доповідь про стан речей у цьому напрямку, а також звернувся до голів РДА, очільників ОТГ та голів міст щодо налагодження співпраці зі службами ДСНС і департаментом з питань цивільного захисту.

Директор департаменту Ігор Аксенов виокремив низку проблем, які наразі заважають вчасно реагувати на пожежі.

«Відповідно до вимог постанови, час для прибуття на місце пожежі для підрозділів пожежної охорони не повинен перевищувати 20 хвилин. Але враховуючи попередні розрахунки, цей час не завжди відповідає вимогам. Для цього в області необхідно додатково побудувати 125 підрозділів місцевої пожежної охорони», — відзначив Ігор Аксенов.

Також, за словами директора департаменту, досі законодавчо невизначені механізми врегулювання положень, згідно з якими місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування і суб’єкти господарювання зобов’язані безоплатно надавати необхідне для гасіння пожеж оснащення.

«Як позитив, хочу відзначити, що РДА не стоять осторонь від гасіння пожеж і цього року вони передали підрозділам ДСНС 20 тонн паливно-мастильних матеріалів», — додав Ігор Аксенов.

Задля ефективної роботи щодо запобігання пожеж на торфовищах директор департаменту закликав РДА проводити контроль за моніторингом представників ДСНС та покращити взаємодію з правоохоронними органами.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація