Митниця запустила онлайн «калькулятор» вартості розмитнення авто на єврономерах

image
5 Листопада 2019, 18:13
Поділитися:

Державна митна служба України запустила тестовий «калькулятор», який розраховує орієнтовну вартість розмитнення автомобілів на єврономерах, повідомив голова ДМС Максим Нефьодов на своїй сторінці у FB.

«Сервіс показує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш ніж 2300 моделей. Це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і одруківок, тому цей процес і зайняв на 1,5 місяці довше очікуваного», − зазначив Нефьодов.

Наразі «калькулятор» працює в режимі тестування, тож українців просять повідомляти про помилки. Скористатися ним можна за ЦИМ посиланням.

Нагадаємо,  13 лютого 2019 року Уряд України прийняв постанову щодо прискорення процедури митного оформлення автівок на єврономерах, тимчасово скасувавши обов’язкову екологічну сертифікацію таких машин до 24 травня. Пізніше Верховна Рада України відтермінувала запровадження штрафних санкцій для «євроблях» і продовжила період їх розмитнення без штрафів до 21 серпня 2019 року. Відповідні зміни 16 травня було внесено парламентом до Податкового кодексу. 12 вересня Верховна Рада відтермінувала введення штрафів для «євробляхерів» на 90 днів.

Читайте також: Введення штрафів для «євробляхерів» відтермінували на 90 днів

Джерело: Трибуна Бровари