Голова ОДА виступає за пришвидшення формування ОТГ і затвердження перспективного плану

image
5 Листопада 2019, 17:31
Поділитися:

У Київській області є великий запит щодо формування територіальних громад.  Департамент містобудування та архітектури КОДА проводить роботу щодо розроблення проєкту змін до перспективного плану.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов під час розширеної наради, що відбулась у вівторок, 5 листопада, закликав посприяти швидкому й ефективному формуванню ОТГ.

«Зрозуміло, що перспективний план — це база для завершення створення об’єднаних територіальних громад. Існує неабияка конкуренція між учасниками створення цього плану й місцевими районами. Звичайно, ми долучаємо вас до цієї справи, але слід зважати на позицію Міністерства та Кабміну. Всі ми на одному боці, і нам потрібно розв’язати це питання якнайшвидше», —  зазначив Олексій Чернишов.

Станом на жовтень на Київщині створено 22 об’єднані територіальні громади. Проєктом змін до перспективного плану передбачається формування 65-72 ОТГ.

«У вересні-жовтні при Обласній раді ми провели 8 засідань, на яких були присутні представники всіх громад, які планують об’єднатися. Були надані протоколи й ми ухвалили рішення, згідно з якими розробляється перспективний план», — відзначив директор департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації Євген Палащенко.

Згідно з проєктом змін, до перспективного плану затверджується включення Глевахівської громади Васильківського району, Ташанської, Циблівської громад Переяслав-Хмельницького району й Томашівської громади Фастівського району. Також передбачається виключення Соснівської сільської ради Макарівського району з Бишівської громади.

Крім того, за словами директора департаменту, 22 грудня 2019 року відбудуться вибори в Калинівській і Зазимській об’єднаних територіальних громадах.

«Міністерство розвитку громад та територій зобов’язало всіх підготувати мережу надання публічних послуг. Певен, голова ОДА, обласна рада намагатимуться сприяти розв’язанню питань», — зауважив Євген Палащенко.

Директор департаменту наголосив на необхідності проходження громадами, що планують об’єднатися, всіх необхідних процедур. Тоді є змога говорити про їхнє добровільне об’єднання поза перспективним планом.

«Є громади, які висловили бажання об’єднатися, але фактично ніяких кроків не здійснили. Тому їх ми не включали в перспективний план, оскільки ми його розробляли згідно з методикою. Тож до кінця тижня ми розглянемо нашу пропозицію перспективного плану й винесемо його на Обласну раду», —  резюмував Євген Палащенко.

Довідка

Відповідно до інформації сайту Децентралізація, до переліку 10 спроможних об’єднаних територіальних громад Уряд вніс лише Богуславську ОТГ Київської області. Перші вибори депутатів і голів у них відбулися 30 червня цього року. Спроможність громад визначалася за відповідністю їх перспективним планам областей. Глевахівська, Ташанська, Томашівська та Циблівська не ввійшли до вказаного списку.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація